Dagblad Trouw biedt haar lezers een nieuwe service aan: printing on demand van artikelen en columns uit de krant, gebundeld tot thematische boekjes. In eerste instantie vooral een experiment om waardevolle content een tweede leven te bieden. Cook a Book levert de technologie voor deze nieuwe dienst van Trouw.

Printing on demand

Het grote voordeel van printing on demand is het feit dat boeken pas gedrukt worden op het moment dat deze daadwerkelijk besteld zijn. Hierdoor hoeven geen voorraden te worden aangelegd door de uitgever of drukker.

Content recycling

Deze vernieuwde stap biedt Trouw de mogelijkheid om artikelen die eerder in de krant zijn verschenen nogmaals te publiceren en in een samengestelde vorm terug te laten keren als boek. Ook zijn door de lezers aangeleverde verhalen voor de doorlopende schrijfwedstrijd Schrijf! tot een boek.

“We krijgen vaak de vraag van lezers naar een bundeling van bijvoorbeeld verhalen van onze columnisten. Met printing on demand is dat eenvoudig en tegen een acceptabele prijs voor de lezer te realiseren”, aldus hoofdredacteur Willem Schoonen.

Samenstellen van boeken

Het is bij de printing on demand shop van Trouw momenteel alleen mogelijk om door de redactie samengestelde titels te bestellen. Op termijn wil het dagblad de lezer ook de mogelijkheid bieden zelf boekjes samen te stellen.

Een goede ontwikkeling, en zeker wat betreft columns. Bundeling van columns van een goede columnist kan voor een behoorlijke extra omzet zorgen. Youp van ‘t Hek is daar met zijn gebundelde NRC columns een goed voorbeeld van!

source: publishr

Rate this post

Print Friendly