[12-02/22:00] Actueel nieuws verspreidt zich tegenwoordig razendsnel via twitter. Zeker als er gelijktijdig de Grafische vakbeurs is. Misschien een van de redenen waarom sommige bedrijven het moeilijk hebben in de grafische industrie?

Er zijn aanwijzingen dat bij Thieme 5 onderdelen failliet zijn en er voor 4 onderdelen een koper wordt gezocht. De 5 genoemde onderdelen zijn: Thieme Amsterdam, Thieme Rotatie Nieuw Vennep, Ploeg Communicatie, Drukkerij Groen Leiden en de Den Haag Media Groep. CEO Mark van de Kallen heeft zijn functie moeten neerleggen en zal worden opgevolgd door  Herman Hovestad.

Herman Hovestad Profiel

[update 13-2]

Inmiddels weet GW meer te vertellen: Het faillisement wordt maandag aangevraagd voor 5 van de 41 bedrijven en leidt mogelijk tot het verlies van 200 banen. De 4 bedrijven in de etalage zijn: Offset Service Valkenswaard, Thieme Art, Ten Klei DM en Thieme Groningen. De bonden en medewerkers zijn afgelopen vrijdag ingelicht.

Inmiddels staat het nieuws ook op de website van Thieme Grafimedia Groep:

Vandaag maakt Thieme GrafiMedia Groep bekend dat voor vijf van de 41 bedrijven faillissement wordt aangevraagd. Dit betekent helaas een verlies van werkgelegenheid voor ruim 200 medewerkers. Na een zorgvuldige analyse van de activiteiten van de groep is besloten dat deze maatregelen noodzakelijk zijn om de continuïteit van de groep te waarborgen. Er blijft een gezond bedrijf over.

Op dit moment staat de gehele grafische markt onder druk. Ook de Thieme GrafiMedia Groep ontkomt niet aan de gevolgen van de crisis. De huidige algemeen directeur Mark van der Kallen heeft aangekondigd te zullen terugtreden. Aanstaande maandag zal Herman Hovestad als zijn opvolger benoemd worden.

“Het is een pijnlijke beslissing, maar noodzakelijk om de gezonde kern van het bedrijf een goede toekomst te geven. Naar verwachting kunnen enkele tientallen medewerkers bij andere Thieme-bedrijven in dienst treden. De medewerkers en de vakbonden zijn ingelicht. Er blijft genoeg capaciteit over om lopende opdrachten voor klanten te kunnen blijven uitvoeren. Ik heb alle vertrouwen in de toekomst van ons bedrijf”, aldus scheidend directeur Mark van der Kallen.

Voor de volgende bedrijven wordt maandag faillissement aangevraagd: Den Haag media groep, Thieme Amsterdam en Thieme Rotatie Nieuw Vennep. De activiteiten van De Ploeg communicatie en Drukkerij Groen waren reeds afgebouwd, maar worden door dit faillissement definitief beëindigd.

Voor vier bedrijven is besloten tot verkoop: Offset Service Valkenswaard, Thieme Art, Ten Klei DM en Thieme Groningen.

Thieme GrafiMedia Groep
Thieme GrafiMedia Groep is één van de grootste spelers op de Nederlandse grafimediamarkt. De vier business lines Print en grafische dienstverlening, ICT services, Uitgeven en Communicatie & design zijn samen goed zijn voor een jaaromzet van circa € 200 miljoen.


[browsershot url=http://www.thiemegroep.nl/ width=”500″]


Rate this post

Print Friendly