Hardenberg, 10 februari 2010 – De BOER Ontwerp-Print-Druk uit Aalten, heeft op de Grafische Vakbeurs het contract getekend met Grafinex voor de levering van de Xerox DocuColor 5000. De aanschaf van de nieuwe machine is een gevolg van de verschuiving in vraag naar digitaal drukwerk bij de klanten van DE BOER. De van oorsprong traditionele drukkerij, startte tien jaar geleden al met de eerste stappen op het gebied van digitaal drukken. Met de aanschaf van een Nuvera in 2006 en nu de DocuColor 5000 zal DE BOER de gehele focus van het bedrijf gaan leggen op digitaal drukwerk. DE BOER is specialist in gepersonaliseerd dataprinten en met de nieuwe machine is het voor hen nu mogelijk om dit flexibeler en eenvoudiger te realiseren.


DE BOER gaat de DocuColor gebruiken voor hoogvolume full color digitaal drukwerk. De machine wordt onder andere gebruikt voor een tweewekelijkse gepersonaliseerde periodiek met negen verschillende uitgaven. Dit is een echte piekapplicatie die in twee dagen geproduceerd moet worden. Voorheen werd dit periodiek in offset, in twee kleuren, geproduceerd.


“Wij zien dat er in de markt een grote verschuiving plaatsvindt van offset drukken naar digitaal drukken”, aldus Carolien de Boer, directeur van DE BOER. “Niet alleen door de toenemende vraag naar gepersonaliseerd drukwerk, maar ook door kleinere oplages. Met de aanschaf van de DocuColor 5000 zullen wij ons steeds meer gaan richten op digitaal drukken en zal hierop de focus van ons bedrijf gaan liggen. Doorslaggevend in ons beslissingsproces voor de DocuColor 5000 is de betrouwbaarheid en stabiliteit van dienstverlener Grafinex. Zij waren in staat echt te luisteren naar onze behoeftes en met hun grafische kennis de machine te bieden waar wij echt naar op zoek zijn. Grafinex heeft een grafische touch en feel en dat is voor ons zeer belangrijk als gesprekspartner.”


De DocuColor 5000 wordt geïnstalleerd met de Horizon ColorWorks 500 In-line Booklet Maker.Rate this post

Print Friendly