Roosendaal/Eindhoven, 5 februari – De gemeente Roosendaal heeft onlangs voor een Enterprise Content Management-platform gekozen om haar informatievoorziening mee te optimaliseren. Sinds 2010 maakt het merendeel van haar 750 medewerkers gebruik van deze software voor de ontvangst, digitalisering, verwerking en het beheer van alle zaken en documenten. Roosendaal vervangt hiermee bewust het document management pakket van dezelfde leverancier dat al sinds 1999 in gebruik was bij de gemeente.

Het ECM-platform, Verseon® van Circle Software, ondersteunt de medewerkers van gemeente Roosendaal digitaal in alle bedrijfsprocessen om zo te komen tot een betere kwaliteit van gemeentelijke dienstverlening. Hierbij is het pakket tevens aan de elektronische formulieren op de website van de gemeente gekoppeld. Aanvragen van de burger komen direct digitaal binnen op de werkplek van de betreffende medewerker, die meteen kan starten met de afhandeling van de aanvraag. Tijdens de afhandeling wordt de medewerker ondersteund op basis van het zaakgerichte werken. Verseon sluit als ECM-platform volledig aan op de gemeentelijke architectuur.

De gemeente Roosendaal startte in 2009 met de selectie van een nieuw ECM-platform. Na een uitvoerig aanbestedingstraject bleek de leverancier van het te vervangen DMS-pakket Document Manager opnieuw de meest passende keuze voor de gemeente Roosendaal. De samenwerking met Circle Software uit Eindhoven/Sittard gaat daarmee het volgende decennium in. De gemeente Roosendaal heeft er alle vertrouwen in een stevig fundament te leggen en daarmee haar dienstverlening aan de burger verder te verbeteren.


Rate this post

Print Friendly