Naarden, 4 februari 2010 – Lexmark (NYSE: LXK) heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Datascan voor de implementatie van SafeCom document management-modules in Lexmark MFP’s. Met de SafeCom-oplossingen biedt Lexmark bedrijven een veilige, gestructureerde printomgeving op basis van persoonlijke authenticatie van printgebruikers.

De SafeCom-modules, die volledig in Lexmark’s MFP’s worden geïntegreerd, stellen bedrijven in staat om de efficiëntie en veiligheid van hun print- en kopieeractiviteiten sterk te verhogen. Dankzij het gebruik van persoonlijke authenticatie bepaalt de printgebruiker zelf wanneer en op welke netwerkprinter met SafeCom-systeem documenten worden afgedrukt. Vertrouwelijke documenten worden pas geprint nadat de gebruiker zich bij de printer heeft geïdentificeerd. Voor deze authenticatie kan ieder gangbaar magneet- of proximitykaartsysteem worden ingezet.

Het centrale beheer en de structuur van de printomgeving kunnen verder worden geoptimaliseerd met behulp van extra SafeCom-modules. Zo kunnen door automatische registratie van het individuele printergebruik de kosten per gebruiker of afdeling in kaart wordt gebracht en worden doorbelast. Een andere optie is het automatisch reguleren van printinstellingen per documenttype, zoals dubbelzijdig printen en in kleur of zwart/wit afdrukken.

“Wij zijn verheugd dat Lexmark de samenwerking met ons is aangegaan. SafeCom is de standaard in de markt en biedt de klanten van Lexmark veel interessante nieuwe mogelijkheden voor het optimaliseren van hun printomgeving”, zegt Peter van der Vecht, algemeen directeur van Datascan. Naast implementatie van de SafeCom-oplossingen in samenwerking met Lexmark en Lexmark resellers, verzorgt Datascan de support en services op de SafeCom-producten.

“Met SafeCom zijn we in staat om onze klanten nog beter te ondersteunen in het streven minder af te drukken en meer te besparen”, zegt Danny Molhoek, general manager Benelux bij Lexmark. “Met SafeCom wordt volledig inzichtelijk gemaakt hoeveel iedere medewerker of afdeling print. Hiermee is het mogelijk om het printerpark optimaal te beheren en de beschikbare printers op de juiste plaats binnen de kantooromgeving in te zetten.”

Lexmark en Lexmark met het diamantlogo zijn handelsmerken van Lexmark International, Inc., gedeponeerd in de Verenigde Staten en/of in andere landen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Rate this post

Print Friendly