Uit onderzoek, dat DDinformatica jaarlijks afneemt onder financieel verantwoordelijken, is gebleken dat het gebruik van softwareoplossingen voor automatische factuurverwerking het laatste jaar wederom is toegenomen.

Met een groei van 6% ten opzichte van 2008 lijkt factuurautomatisering als oplossing steeds aantrekkelijker te worden. Daarnaast geeft 40% van de ondervraagden aan dat, indien inkoopfacturen nog handmatig worden verwerkt, zij voornemens zijn het proces binnen een jaar te automatiseren.

Deze en overige bevindingen zijn terug te lezen in het rapport “Factuurautomatisering 2009”, dat DDinformatica eind januari heeft gepubliceerd.

Het rapport is een vertaling van de veranderingen en ontwikkelingen binnen de markt van factuurautomatisering en wordt jaarlijks herhaald. Naast het gebruik wordt er ondermeer gekeken naar de bekendheid van automatische factuurverwerking, maar ook belemmeringen in het huidige factuurverwerkingsproces en het eventuele voornemen om over te gaan op factuurautomatisering komen aan bod.

Het rapport “Factuurautomatisering 2009” is vanaf nu beschikbaar op www.ddinformatica.nl.


Rate this post

Print Friendly