Eind vorig jaar kondigde Pitney Bowes aan productieprinters te gaan verkopen. Dat is nu een feit. De Pitney Bowes IntelliJet is er. Deze hoogvolume kleurenprinter is het eerste concrete resultaat van een strategische alliantie tussen Pitney Bowes en HP. ‘Pitney Bowes gaat de nieuwe IntelliJet wereldwijd én exclusief verkopen in het transactiemail segment’, zegt Ronald van Hees, Marketing Director. ‘In onze nieuwe strategie focussen wij op de integratie van het printen en mailen van documenten.

Onze Production Intelligence software (voorheen Emtex software) brengt print en mail samen tot een integrale oplossing. Het printen van documenten was tot voor kort de enige schakel in de keten van documentenlogistiek waar Pitney Bowes geen invulling aan gaf. Door onze samenwerking met HP bieden wij nu wel printoplossingen. De cirkel is daarmee rond, van data tot en met het verpakken van documenten in enveloppen. De introductie van de IntelliJ et is het resultaat van een samenwerking met HP. Het IntelliJet Printing System omvat de HP T300 Colour Inkjet printer in combinatie met de Production Intelligence software en couverteeroplossingen van Pitney Bowes. In de samenwerking komen onze kennis van mail finishing en de HP kennis van full color printing samen. Pitney Bowes beschikt over een verkoop- en serviceorganisatie die wereldwijd op alle locaties waar transactiemail documenten geprint worden toegang heeft.

Wij hebben fors geïnvesteerd in onze 24-uurs service organisatie om onze transactiemail klanten voor de IntelliJet hetzelfde hoogstaande servicelevel als voor onze mailoplossingen te kunnen bieden. Voor HP is het interessanter om van onze ingangen in de transactiemail markt gebruik te maken, dan zelf die markt te gaan ontwikkelen. De Pitney Bowes IntelliJet is ook onze oplossing voor de zich sterk ontwikkelende markt voor TransPromo mail. Dat gaat wat ons betreft verder dan alleen maar het printen van commerciële boodschappen in kleu r. Wij zijn in staat om de boodschap al op de buitenkant van de envelop in full color aan te brengen, waardoor de informatie eerder en nog meer aandacht krijgt’.

Pitney Bowes IntelliJet Printing System
De Pitney Bowes IntelliJet print vanaf een rol blanco papier [breedte 30 inch] met een snelheid van 122 meter per minuut dubbelzijdig in full color op 1200 x 600 dpi. De afmetingen van het printsysteem zijn 21,82 m L x 3,15 m x 2,77 m H. De basis van het Pitney Bowes IntelliJet Printing System is de HP T300 Colour Inkjet.


Rate this post

Print Friendly