Londen|’s-Hertogenbosch, 1 februari 2010 – Ricoh Europe, leverancier van producten en diensten op het gebied van IT- en documentmanagement oplossingen, is voor het zesde jaar op een rij uitgeroepen tot één van de 100 wereldwijde meest duurzame ondernemingen. Dit vond plaats tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum in het Zwitserse Davos. Het World Economic Forum (WEF) is een bijeenkomst van CEO’s van de grootste bedrijven ter wereld, internationale politici, intellectuelen en journalisten. Het vijfdaagse congres werd dit jaar officieel geopend door de Franse president Nicolas Sarkozy.


Ricoh ontving deze erkenning door zich te concentreren op het belang van innovatieve duurzame producten en oplossingen. Onder de grootste ondernemingen ter wereld is veel waardering voor Ricoh’s heldere en inzichtelijke rapportages en praktijksituaties die een voorbeeldrol vervullen op het gebied van verantwoord ondernemen. Dat Ricoh wederom behoort tot de top 100 ziet het bedrijf als een belangrijke erkenning van haar wereldwijde strategie op het gebied van milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Daarnaast bleek tijdens het WEF dat ook Ricoh’s aanpak van milieuvraagstukken en haar lange termijnvisie tot 2050 wordt gewaardeerd. Deze visie bevat het streven om de invloed op het milieu van Ricoh voor 2050 terug te brengen naar een achtste ten opzichte van 2000. Dit is het niveau waarop de aarde zelf de milieubelasting zou kunnen herstellen, die wordt veroorzaakt door menselijke activiteiten. ‘Zero Waste’ is één van de manieren waarop dit streven wordt omgezet in de praktijk. Door alle producten na terugname opnieuw in te zetten, onderdelen te recyclen en materialen na verwerking als grondstof te hergebruiken in het productieproces, wordt afval tot een minimum beperkt.


Monique Jansen, Environmental Manager bij Ricoh Nederland: “We hebben de afgelopen jaren al onze producten en oplossingen met het oog op duurzaamheid en verminderde milieubelasting ontwikkeld. Zowel op internationaal als lokaal niveau is maatschappelijk verantwoord ondernemen één van onze belangrijkste speerpunten. Onze klanten begrijpen dat kostenbesparing, hogere productiviteit en lagere milieubelasting een logisch en prettig gevolg is van duurzame producten en oplossingen. Dat dit voor de zesde maal erkent wordt, maakt ons erg trots.”


Over Top 100 duurzame ondernemingen

De ranglijst van de 100 meest duurzame bedrijven ter wereld is een jaarlijks terugkeren project dan geïnitieerd werd door Corporate Knights, het ‘magazine voor schoon kapitalisme’. In 2010 ging Corporate Knights een samenwerking aan met drie strategische partners om de 100 meest duurzame bedrijven ter wereld te identificeren. Deze partners zijn: Influential Point Capital Management, een onderneming op het gebied van asset management met een bijzondere aandacht voor duurzaamheid, opgericht door Dr. Matthew Kiernan; Legg Mason’s Global Currents Investment Management; en Phoenix Global Advisors LLC (een consultancy- en technologieplatform met een bijzondere aandacht voor duurzaamheid). Sinds de introductie in 2005, wordt de Global 100 ieder jaar bekend gemaakt tijdens het World Economic Forum in Davos.


Rate this post

Print Friendly