Badhoevedorp, februari 2010 – Konica Minolta Business Solutions Nederland zal bij demonstraties op de Grafische Vakbeurs kosteloos flyers en posters printen voor het Foppe Fonds. Het bedrijf doet dit omdat het waarde hecht aan haar directe omgeving en meer is dan alleen een leverancier van documentoplossingen.

De stichting Foppe Fonds heeft als doel geld in te zamelen voor sportactiviteiten van hulpbehoevende kinderen. Het Foppe Fonds wil bijvoorbeeld bijdragen aan sportaccommodaties voor (gehandicapte) kinderen. Een initiatief van het Foppe Fonds is het project ‘100 sportrolstoelen’. Doel van deze actie is 100 kinderen met een meervoudige handicap in staat te stellen hun sportieve grenzen te verleggen door hen te voorzien van een elektrisch aangedreven sportrolstoel.

Een kans krijgen
Foppe de Haan: “Ik heb altijd gevonden dat iedereen een kans moet krijgen zo menswaardig mogelijk te leven. Maar sommige kinderen worden door omstandigheden spijtig genoeg belemmerd in hun ontwikkeling.
Volgens mij is daar altijd iets aan te doen.”

Verder kijken dan documentoplossingen
“Tijdens de Grafische Vakbeurs willen we bezoekers graag laten zien waartoe onze machines en applicaties in staat zijn. Er wordt daarom veel geprint. Dit jaar hebben we gebrainstormd over hoe we deze capaciteit op een goede en verantwoorde manier kunnen inzetten. Toen kwamen we via sc Heerenveen al snel bij het Foppe Fonds terecht. De actie 100 sportrolstoelen vinden we een vernieuwend en goed initiatief en daarom dragen wij graag ons steentje bij door kosteloos het drukwerk te verzorgen”, aldus Ernst Kolvenbag, algemeen directeur Konica Minolta.

Over stichting Foppe Fonds
Het zijn de kinderen waarvoor het Foppe Fonds zo hard aan het werk is.
Kinderen voor wie sporten niet zo vanzelfsprekend is vanwege hun handicap. Door ze te laten sporten, krijgen deze kinderen er een leven bij, een leven vol enthousiasme, competitie en natuurlijk ook de 3de helft. Door het werk van het Foppe Fonds kunnen ze even hun handicap vergeten en er lekker tegenaan. De vereiste sportrolstoel is zo duur dat het in veel gevallen niet haalbaar is om die aan te schaffen. Daarom werken wij er nu aan om 100 kinderen te kunnen laten sporten in de sportrolstoel van hun dromen. Met het Foppe Fonds komen die dromen uit!


Rate this post

Print Friendly