OpenOffice.org wordt uitgebreid met een web-versie. Oracle heeft dat vandaag bekend gemaakt tijdens de presentatie van de nieuwe strategie van het bedrijf, gericht op de overname en integratie van Sun Microsystems, oprichter en de belangrijkste sponsor van het OpenOffice.org project.

Tijdens de presentatie van de “Oracle + Sun Strategy”, te volgen via een live webcast, ging Thomas Kurian, President Software Strategy van Oracle, in op de toekomst van OpenOffice.org.
Kurian legde uit dat Oracle doorgaat met de ontwikkeling en marketing van OpenOffice.org, inclusief support van de community. Het voornemen OpenOffice.org verder te ontwikkelen was al in oktober 2009 door Oracle aangekondigd.
Maar nu zijn meer details bekend gemaakt, zoals uitgebreidere zakelijke ondersteuning, en meer focus op enterprise klanten waaronder bijvoorbeeld integratie met business intelligence.

Voor Cor Nouws, marketing contact van het Nederlandstalige project binnen OpenOffice.org en lid van de OpenOffice.org Community Council zit het bijzondere niet in die punten. “Het meest opvallende is voor mij de aankondiging van een web-versie. Dat wordt een volledig web-gebaseerde productiviteitssuite, waarin desktop, web en mobiel gebruik worden geïntegreerd. Tot nu toe waren er geen stappen in deze richting, dus dit is echt nieuws. Deze uitbreiding betekent ook dat het OpenDocument bestandsformaat op al deze lagen volledige ondersteuning zal gaan krijgen. Dat is uitermate belangrijk voor interoperabiliteit en werken in open vrije standaarden.”

OpenOffice.org is in 2000 als opensourceproject gestart door Sun Microsystems en sindsdien is Sun de belangrijkste sponsor van het opensourceproject geweest.
Volgens Cor Nouws, overheerste de afgelopen maanden in de OpenOffice.org community vooral vertrouwen in de overname door Oracle. “De nu bekend geworden plannen, geven ons daarin gelijk. We zijn dankbaar voor en blij met de geweldige support die we altijd van Sun hebben gehad, en zien uit naar het voortzetten van deze samenwerking met Oracle.”

Rate this post

Print Friendly