Op 23 maart a.s. vindt op de High Tech Campus in Eindhoven het Benelux e-reading Event plaats. Een nieuw event, volledig gericht op de snelgroeiende en beloftevolle toepassingen van e-reading platformen, zoals e-readers, netbooks, tablet pc’s, en smartphones.

Gedreven door technologische ontwikkelingen en veranderingen in consumentengedrag zal e-reader / e-reading snel een positie verwerven op de markt. Na de razendsnelle marktacceptatie in de VS zal ook in Europa een revolutie ontketend worden in:

de analoge papieren wereld: de gevestigde partijen betrokken bij papieren uitgaven en documenten. Zij worden geconfronteerd met nieuwe businessmodellen, nieuwe technologie en andere processen.
de digitale wereld waar partijen als Google, software ontwikkelaars, operators van mobiele netwerken, fabrikanten, systemintegrators maar ook distributie en retail. Spelers in deze wereld hebben veelal geen ervaring met papieren uitgaven en documenten, maar zien wel kansen voor het digitale boek of document.

Uitgevers en contentproviders zijn nu onzeker wat ze met e-reading moeten gaan doen. Kannibaliseren e-books op papieren uitgaven, of vormen zij nieuwe kansen? Wat valt er te leren van de muziekindustrie, die ook jaren geleden heeft onder het ‘digitale juk’, maar daar nu eindelijk uitkomt.


Rate this post

Print Friendly