Noordwijk, 25 januari 2010 – Decos en Dantuma hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De partnership houdt in dat Dantuma zelfstandig het document managementsysteem Decos D5 gaat verkopen binnen de profit-sector. Daarnaast worden de consultants van Dantuma door Decos opgeleid om ook de implementatie, het projectmanagement en het support te kunnen verzorgen.

“Decos D5 is een uitstekend product dat unieke voordelen biedt voor het beheren en archiveren van documenten”, stelt Ivar Jansen, Manager Document Solutions bij Dantuma. “Wij hebben voor deze samenwerking gekozen omdat onze focusmarkten elkaar goed aanvullen. Daarnaast zien wij het als een groot voordeel dat Decos een Nederlandse onderneming is waardoor het eenvoudig is om nauw samen te werken. Wetgeving en NEN-certificering gaan ook binnen de profit-sector een steeds grotere rol spelen en Dantuma maakt graag gebruik van de expertise die Decos op dit vlak heeft opgedaan binnen de non-profit- en overheidsmarkt.”

Dantuma helpt als onafhankelijke leverancier organisaties bij het efficiënt inrichten van documentstromen. De onderneming is sinds 1908 actief in Nederland en is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk opererende organisatie met ruim 200 medewerkers. Dantuma heeft een apart solutions team dat zich specifiek richt op de verkoop en implementatie van documentautomatiseringsoplossingen. De focus ligt op Decos D5, een mooie toevoeging aan het huidige productportfolio.

Decos geldt als één van de belangrijkste spelers in Nederland op de markt van documentbeheer. Onafhankelijk onderzoek heeft Decos D5 tevens aangewezen als de leidende geïntegreerde oplossing voor digitaal archiveren met een eigen NEN 2082-gecertificeerd document – en recordsmanagementsysteem. Inmiddels maken ruim 500 organisaties gebruik van de oplossingen van Decos voor het organisatiebreed beheren van informatie.

“Wij zijn zeer verheugd over de samenwerking met Dantuma en zijn ervan overtuigd dat we gezamenlijk goede resultaten gaan bereiken”, stelt Bas Taalman, Manager Business Development bij Decos. “Dantuma is voor ons de ideale partner omdat zij een uitstekende reputatie en een uitgebreid klantenportfolio hebben opgebouwd. Daarnaast was voor ons doorslaggevend dat Dantuma beschikt over een gekwalificeerd team van consultants, waardoor zij in staat zijn om implementatietrajecten goed te begeleiden en dezelfde kwaliteit te bieden, waar wij als Decos veel belang aan hechten.”

Rate this post

Print Friendly