25 januari 2010 – Gent (België) – Enfocus kondigt de beschikbaarheid aan van Switch 09. De Switch productfamilie stelt gebruikers in staat repetitieve taken te automatiseren, hun werk te standaardiseren en fouten te verminderen. Switch 09 biedt belangrijke verbeteringen met de focus op slimmer werken, in plaats van harder.

Het leven van printing en publishing professionals is gevuld met allerlei repetitieve taken die elke dag hun onverdeelde aandacht opeisen om fouten te voorkomen. De Switch productfamilie automatiseert zoveel mogelijk van die taken. Met Switch kunnen gebruikers tijd besparen, zodat ze zich kunnen concentreren op de creatieve kant van hun werk. Ook hoeven ze zich met Switch geen zorgen meer te maken over fouten. Als repetitieve taken handmatig worden uitgevoerd, zijn fouten snel gemaakt. Dankzij de automatisering zijn Switch gebruikers echter verzekerd van maximale nauwkeurigheid. Bovendien beleven ze meer plezier aan hun werk.

“Switch 09 brengt de productiviteit omhoog en zorgt voor meer eenvoud en betrouwbaarheid. Dit zijn belangrijke voordelen, vooral nu we merken dat Switch steeds meer wordt geïmplementeerd in grotere bedrijfsomgevingen, waar het wordt gebruikt in combinatie met complexe oplossingen. Met Switch 09 zorgen we ervoor dat de productfamilie ook voldoet aan de behoeften deze grotere werkgroepen en bedrijven”, verklaart David van Driessche, Marketing Director bij Enfocus.

Enfocus Switch 09 highlights

Enfocus leverde grote inspanningen om de Switch productfamilie verder te verbeteren, gebaseerd op feedback van gebruikers en partners.

Switch 09 maakt het een stuk gemakkelijker om workflows te maken en bewerken, pakt uit met krachtigere tools voor grotere omgevingen en wordt geleverd met een volledig vernieuwde SwitchClient. “De focus ligt op meer efficiëntie en eenvoudigere integratie”, legt van Driessche uit. “De nieuwe release van Switch stelt gebruikers in staat nog meer tijd te besparen. Het uitgangspunt is slimmer werken, in plaats van harder.”

Andere in het oog springende verbeteringen zijn:

Eenvoudigere bewerking van workflows: mappen kunnen automatisch worden toegevoegd wanneer twee tools of configurators gekoppeld zijn. Ook handig is de mogelijkheid om flow elementen toe te voegen aan een bestaande koppeling of de mogelijkheid om koppelingen te verplaatsen van het ene flow element naar het andere.
Professionele e-mailondersteuning: gebruikers die automatisch meldingen via e-mail naar hun klanten willen sturen, kunnen dit doen in platte tekst of in HTML. Switch 09 ondersteunt nu ook IMAP-servers en beveiligd aanmelden.
PDF-bestanden opsplitsen en samenvoegen: Switch 09 biedt een nieuw workflow element om PDF-bestanden met meerdere pagina’s op te splitsen in afzonderlijke pagina’s of een reeks pagina’s. Daarnaast is er een tool om afzonderlijke PDF-bestanden samen te voegen tot één PDF-bestand. Deze tools maken gebruik van de Enfocus library, zodat hiervoor geen externe programma’s nodig zijn.

Operators en klanten betrekken via de SwitchClient
Switch wordt geleverd met de SwitchClient. Met deze samenwerkingstool kunnen operators (en zelfs klanten) vanaf hun computer opdrachten versturen naar Switch en eenvoudig beslissingen nemen. De SwitchClient is volledig vernieuwd. Erg handig is dat alle opdrachten grafisch worden weergegeven via miniaturen, in combinatie met opdracht- en statusinformatie, statistische gegevens en metadata. De weergave van opdrachten kan in een handomdraai worden gefilterd op gebruiker, status of Switch server. En via een zoekveld kunnen gebruikers snel specifieke opdrachten zoeken. De nieuwe SwitchClient 09 interface valt op door zijn unieke en innovatieve aanpak van opdrachtbeheer.

“Voor Switch 09,” zegt van Driessche, “hebben we drie gebruikersrollen gecreëerd: operators, die verantwoordelijk zijn voor hun eigen opdrachten; job managers, die verantwoordelijk zijn voor de opdrachten van hun team; en administrators, die verantwoordelijk zijn voor het algemeen beheer van Switch. Ook kan de hele Switch productfamilie nu door meer gebruikers worden gebruikt en kunnen meer gebruikers worden beheerd. Dit is niet onbelangrijk nu steeds meer grote werkgroepen en grotere bedrijven het product implementeren.”


Integratie van nieuwe software van derden
Switch 09 introduceert een aantal nieuwe configurators. Hiermee kan de software van nieuwe Crossroads partners eenvoudig worden geïntegreerd met Switch. Crossroads is de community rond de Enfocus Switch automatiseringsoplossingen. Het brengt Enfocus Switch gebruikers in contact met softwareleveranciers. “Nieuw in Switch 09 is dat alle configurators een rechtstreekse link bieden naar de Crossroads website. Zo zijn gebruikers slechts één muisklik verwijderd van meer informatie over een programma”, zegt van Driessche.

Verwacht wordt dat de initiële release van Switch 09 de volgende nieuwe configurators en mogelijkheden zal bieden:

  • GMG Connect kan worden gekoppeld aan Switch. De kleurbeheer- en proofingprocessen kunnen beter worden geautomatiseerd en centraal worden beheerd met GMG.
  • ICS Remote Director biedt oplossingen voor nauwkeurige softproofing.
  • WoodWing Enterprise en Dutch Software Elvis zijn content publishing platform tools die integreren met Switch.
  • Switch ondersteunt ook een Microsoft Word configurator.

De Switch productfamilie in vogelvlucht
De Switch productfamilie omvat LightSwitch, FullSwitch en PowerSwitch, met een eenvoudig upgradepad voor de eerste twee.

Het instapproduct LightSwitch automatiseert de repetitieve taken die te maken hebben met het ontvangen en sorteren van bestanden. Bestanden worden door het programma automatisch gedownload van één of meer FTP-servers of opgehaald uit e-mails of Hot Folders.
FullSwitch is de ideale oplossing om tijd te besparen, zodat gebruikers meer tijd kunnen besteden aan de creatieve kant van hun werk. Het biedt dezelfde mogelijkheden als LightSwitch. Daarnaast biedt FullSwitch configurators waarmee programma’s van derden, zoals Adobe Acrobat Distiller maar ook Enfocus PitStop Server, gemakkelijk in een workflow kunnen worden geïntegreerd. De configuratie en automatisering van deze programma’s wordt volledig gecontroleerd vanuit FullSwitch.
PowerSwitch is het werkpaard van de Switch productfamilie. Het biedt veelomvattende scripting- en metadatatools waarmee gebruikers een intelligentere en meer geavanceerde workflow kunnen ontwikkelen, die bovendien naadloos integreert met technologie van derden. Met de werkgroepclient die wordt geleverd bij PowerSwitch, kunnen teamleden opdrachten verzenden en volgen vanaf hun eigen werkstation. PowerSwitch biedt bovendien slimme verwerking met behulp van metadatatools.

Beschikbaarheid
Switch 09 en SwitchClient 09 zullen verkrijgbaar zijn via www.enfocus.com in februari 2010.. Voor Switch klanten met een onderhoudscontract is de upgrade gratis. Voor meer informatie over upgrades en prijzen kunnen geïnteresseerden terecht bij hun reseller of op de Enfocus website: www.enfocus.com. Meer informatie is ook beschikbaar via sales@enfocus.com.
Rate this post

Print Friendly