Versie 7.2 van het enterprise content management systeem Corsa werkt naadloos samen met App-V van Microsoft. Inmiddels is na uitgebreide tests (onder andere binnen de vtsPN omgeving van de Nederlandse politie-organisatie) gebleken, dat CORSA 7.2 op meerdere manieren in combinatie met App-V kan worden gebruikt. De positieve resultaten van de diverse installatie-combinaties hebben duidelijk gemaakt, dat CORSA 7.2 en App-V zonder problemen in een onderlinge combinatie kunnen worden ingezet.

Microsoft biedt organisaties sinds 2006 de mogelijkheid om het systeembeheer en het installeren en uitrollen van software-updates en -patches te vereenvoudigen. De applicatie die daarvoor wordt aangeboden staat inmiddels bekend als App-V, maar wordt in de markt ook wel aangeduid met de productnamen Softricity en SoftGrid. App-V is met het oog op het voordeel in decentrale beheeromgevingen, onder andere in gebruik bij alle politie-organisaties in Nederland.

Met App-V verdwijnt de noodzaak om applicaties lokaal te installeren. De installatie vindt plaats in een zogenoemde ‘bubbel’, een omgeving waarin naast de applicatiebestanden (.exe, .dll en .ocx) ook bestanden worden geïnstalleerd, die de instellingen van applicaties verzorgen, zoals bij CORSA de .pl en de .ini bestanden. Tenslotte worden ook de registersleutels in die ‘bubbel’ geplaatst.

BCT is leverancier van het enterprise content management systeem Corsa, dat uitgebreide functionaliteit bevat voor document management, workflow, archivering en dossiervorming. Het systeem is in gebruik bij zo’n 700 organisaties. Vanwege de centrale functie, die het systeem in veel organisaties vervult, stelt BCT hoge eisen aan de integratie van Corsa met andere applicaties en IT-platforms, zoals SAP, Oracle en Microsoft. Mede daarom is BCT sinds april 2008 Gold Certified Partner van Microsoft. Dat geeft klanten en partners de zekerheid, dat BCT aan strenge eisen voldoet wat betreft de kennis van Microsoftproducten en de kwaliteit van de ontwikkelde applicaties.


Rate this post

Print Friendly