Nederlands grootste onafhankelijke leverancier van kopieermachines, printers, faxen en scanners gaat in 2010 op verschillende manieren aandacht besteden aan deze mijlpaal. Afgelopen week kregen de medewerkers van het bedrijf tijdens de nieuwjaarsreceptie behalve een motiverende speech van hun directeur over klantgerichtheid, ook een bijzondere herinnering mee.

Een oorkonde, een bronzen beeldje, een stopdas…. Er zijn vele manieren om een speciale gebeurtenis te benadrukken. Bij de start van het jubileumjaar koos Veenman voor een bijzonder geschenk: naar iedere Veenman medewerker wordt een ster vernoemd. Met de registratie van alle nieuwe sterrennamen in een openbaar register, wordt de naam van iedere Veenman medewerker symbolisch verbonden aan een echt bestaand hemellichaam.

Algemeen directeur Eric Annema ziet het toekennen van de sterrenstatus aan zijn medewerkers als een serieus goed: “Dat de vernoemingen niet zullen worden erkend door organisaties als NASA en andere instellingen doet niet af aan het persoonlijke karakter van deze actie. Er zijn tenslotte ook meerdere gedenktekens op de wereld ter ere van gewaardeerde personen. Hun emotionele waarde wordt niet zozeer bepaald door hoe ‘officieel’ ze zijn, maar door hoe gemeend ze zijn. De intentie achter het vernoemen van sterren naar al onze medewerkers is heel puur: Wij willen hiermee op een pakkende wijze uiting geven aan het feit dat onze organisatie in 90 jaar is uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke leverancier van afdrukapparatuur en document management oplossingen in Nederland. Dat is de verdienste van onze circa 300 gedreven medewerkers die onze klanten professioneel bedienen met slimme oplossingen vanuit 5 regionale kantoren. Om eenieder van onze medewerkers persoonlijk te bedanken voor hun inzet biedt Veenman hen allemaal een symbolisch cadeau aan wat tot in de eeuwigheid blijft bestaan.”

Het registreren en de terugvindbaarheid van objecten houdt direct verband met de core business van Veenman: De zorg voor het zorgvuldig bewaren, maar ook de terugvindbaarheid van informatie binnen organisaties.

Rate this post

Print Friendly