Centraal Boekhuis, Euradius, Océ en Scan Laser zetten gezamenlijk een nieuwe stap in de digitale boekproductie in Nederland. Op 8 januari jl. tekenden de partijen een overeenkomst om te komen tot een joint venture, die een boekproductielijn bij Centraal Boekhuis gaat realiseren.

Boeken die digitaal op voorraad ‘liggen’ worden binnen Centraal Boekhuis on demand geproduceerd en direct geïntegreerd in de bestaande handelsstromen. Medio 2010 komen de eerste boeken van de boekproductielijn in Culemborg. Dankzij het nieuwe printbedrijf in Culemborg kan Centraal Boekhuis haar ‘Boek op Verzoek’ service optimaliseren en uitgevers een alternatief bieden voor het aanhouden van fysieke voorraden, zonder de beschikbaarheid in gevaar te brengen.

Euradius is met Printforce zeer ervaren in het digitaal produceren van single copies en kleine oplages van wetenschappelijke boeken en tijdschriften.  Ook Scan Laser is, als een van de leveranciers van het huidige ‘Boek op Verzoek’ programma, gespecialiseerd in professionele printing on demand.

Océ levert als een van ’s werelds grootste printerleveranciers de systemen en software voor het printwerk. Op basis van de knowhow en ervaring van de joint venture partners kan de kwaliteit en de leverbetrouwbaarheid van het drukwerk met de nieuwe productie-eenheid worden gewaarborgd. Tegen lage kosten, met een korte levertijd en bovendien milieu bewust.

Naar de speciale website Boek op verzoek

Rate this post

Print Friendly