In 2007 was Scan Laser één van de eerste Océ klanten die een VarioPrint 6250 kocht. Inmiddels zijn er op die productieprinter een record aantal van ruim 100 miljoen afdrukken in zwart geproduceerd. ‘De VarioPrint lijkt voor Scan Laser te zijn gemaakt, past optimaal bij ons werkpakket’, zegt directeur Sander Jansen.

‘Voor de komst van de VarioPrint in 2007, stond hier een Betaversie van deze nieuwe  Océ printtechnologie. Daar namen we met weemoed afscheid van. Maar onze nieuwe VarioPrint was gelukkig vanaf dag  één goed. Vooral de betrouwbaarheid  is in vergelijking met andere print productiesystemen extreem hoog. We hebben sinds 2008 een tweede VarioPrint productieprinter staan. Beide machines kunnen afzonderlijk probleemloos 15.000 digitale afdrukken per uur printen.

De afdrukkwaliteit is top en zonder meer vergelijkbaar met offset. Daarom spreken wij tegenwoordig over digitaal drukken in plaats van printen. De VarioPrint heeft een exacte registratie en dat maakt het printsysteem voor onze digitale on demand boekproducties bijzonder geschikt.

Dat we intussen meer dan 100 miljoen afdrukken gemaakt hebben, kon bij de aanschaf destijds niemand bevroeden. Alleen in Duitsland staat er ergens een machine met meer prints op de teller. In Nederland hebben wij het record. Da’s natuurlijk aardig, maar belangrijker is dat onze VarioPrint systemen productie blijven leveren en voorlopig nog niet aan het einde van hun Latijn zijn’.

Rate this post

Print Friendly