LA HULPE, BELGIË, 18 januari-De Zwitserse leverancier van wereldwijde financiële diensten, UBS, stroomlijnt zijn drukkerijafdeling met twee KODAK VERSAMARK VL2000 Printing Systemen en een KODAK NEXPRESS S3000 Digitale Productiekleurenpers. Door die investering hoeft het bedrijf een deel van zijn afbeeldingrijke kleurendrukwerk niet langer uit te besteden en kan het complexe, full-colour, transactionele documenten intern drukken.

Nieuw tijdperk in transactioneel drukwerk

Het UBS Output Center verwerkt een breed scala aan transactionele documenten, met inbegrip van rekeninguittreksels, afschriften van effectenverhandelingen, portefeuillerapporten en afschriften van activa. Het centrum drukt ruim 250 miljoen A4-pagina’s met gepersonaliseerde inhoud per jaar. Via de Versamark VL2000 Systemen maakte het bedrijf kennis met de voordelen van inkjetdruk voor het produceren van hoogwaardige documenten in kleur en zwart-wit.

Rigoureuze beoordeling en tests

UBS onderwierp de markt aan een grondige analyse op basis van een document met 150 eisen: “Een hoge productiesnelheid, een lage totale cost of ownership en een consistente hoge drukkwaliteit waren onze prioriteiten”, aldus Urs Amrein, Director, Output & Mailing Service Delivery bij UBS. “En het waren precies die criteria die de weegschaal in het voordeel van de KODAK Systemen lieten doorslaan.”

Amrein wilde echter zeker zijn dat het nieuwe systeem geschikt was voor de intensiteit van de drukactiviteiten bij UBS. Daarom testte hij de VL2000 met een complex bestand: “We wilden absoluut zeker zijn dat het systeem dat we gingen installeren, voldoende robuust was voor onze behoeften. Daarom testten we de pers zes tot acht uur in extreme omstandigheden”, verklaart Amrein. “De VL2000 stelde niet teleur – de consistentie was verbluffend.”

Vlotte implementatie

UBS kreeg bij de implementatie uitgebreide ondersteuning van de professionals bij Kodak. De eerste productieruns op de twee inkjetkleurendruksystemen begonnen amper een week na de aanvang van de installatie. De systemen maken gebruik van budgetvriendelijke vloeibare (dye-based) inkten en werken met een resolutie van 600 x 600 dpi bij een snelheid van 75 m/min.

Snel en flexibel

Een van de eisen van UBS was dat de systemen apart inzetbaar zijn voor simplexdruk en kunnen samenwerken voor duplexdruk. De twee VL2000 Systemen hebben elk hun eigen afrol- en oprolmodules. Dat garandeert een maximale flexibiliteit voor two-up duplexdruk (tweezijdig) op één papierbaan, of voor aparte two-up simplex (twee A4-pagina’s naast elkaar voor enkelzijdige bedrukking van twee papierbanen).

Het productieapparaat van UBS drukt nu meer dan 1000 A4-pagina’s per minuut. Dat is een indrukwekkende verbetering ten opzichte van de 100 tot 120 pagina’s per minuut die de voorgaande kleurentonerdruksystemen haalden. Zeker tijdens de verwerkingsperiode op het einde van het financieel jaar bewijzen de VL2000 Systemen echt hun waarde – dan moeten 30 tot 35 miljoen pagina’s op slechts acht dagen tijd worden gedrukt. “Al onze druksystemen werken dan non-stop 24 uur per dag. Tijdens die cruciale periode kunnen we ons geen enkele stilstand veroorloven”, voegt Amrein eraan toe.

Complexe transactionele documenten in kleur

De full-colourcapaciteit van de VL2000 Systemen is bijzonder nuttig voor het drukken van assetafschriften en andere complexe klantendocumenten die veel grafieken en afbeeldingen in kleur bevatten. En zelfs de zwart-witdocumenten – zoals gewone rekeninguittreksels – die voordien met laserapparatuur werden geproduceerd, worden nu veel kosteneffectiever met de KODAK Inkjet Systemen gedrukt. Alle transactionele documenten worden door IT bij de druksystemen aangeleverd als AFP (IPDS) datastromen en ze worden verwerkt door twee KODAK VERSAMARK CS300c Systeemcontrollers.

Amrein ziet de VL2000 Systemen echter niet uitsluitend als transactionele druksystemen: “We willen ze ook gebruiken voor productievolume in de creatieve sector, dat tot op heden door het Print & Copy Center werd verzorgd.”

Aangezien die documenten als pdf-bestanden in productie worden gestuurd, wil UBS binnen afzienbare tijd een KODAK 700 Print Manager als nieuwe controller aankopen, zodat de pdf-bestanden direct drukklaar kunnen worden gemaakt.

Amrein is formeel dat de investering van UBS in de KODAK VERSAMARK VL2000 Printing Systemen loont: “Onze relatie met Kodak was al vanaf het begin een succes. We hebben al veelvuldig mogen delen in de uitgebreide kennis van het bedrijf, en dat zal in de toekomst niet anders zijn.”


Rate this post

Print Friendly