Breukelen, 19 januari 2010 – De Belgische Jo Van Onsem (45) is sinds begin januari benoemd tot algemeen directeur van Xerox België en Luxemburg. Hij was al sinds 1 juli 2007 algemeen directeur van Xerox Nederland.

Hoewel Van Onsem nu zowel de Nederlandse als de Belux-entiteit leidt, komt er volgens Xerox geen fusie van beide tot één Benelux-divisie. Beide regio’s blijven zelfstandig en worden in de toekomst ook afzonderlijk op hun resultaten beoordeeld.

Jo Van Onsem startte zijn loopbaan bij Xerox in 1987 als verkoper in België. Vanaf 1990 vervulde hij diverse managementfuncties bij de Xerox vestigingen in België en Duitsland. Gedurende de periode 2003-2005 was Van Onsem in Duitsland General Manager Production Systems Group en vervolgens General Manager Xerox Global Services en lid van het algemeen management, tot 1 juli 2007.

Van Onsem rapporteert aan Erich Kirisits, General Manager Central Region, Xerox Europe. Tot de genoemde regio behoren Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland en per 1 januari dus ook België-Luxemburg.

Van Onsem behaalde een academische graad aan het Hoger Instituut voor Lichamelijke Opvoeding en Kinisitherapie aan de Vrije Universiteit Brussel en de graad van Executive Master in Business Administration aan de Antwerpse Hoge School in samenwerking met Kellog Northwestern University. Aanvullende opleidingen werden gevolgd aan de INSEAD Business School, de Cranfield Management School en het Centre for Creative Leadership. Van Onsem is in de hem beschikbare vrije tijd supporter van de sportteams van zijn kinderen en is zelf ook regelmatig op de racefiets, in loopschoenen of op de tennisbaan te vinden.


Rate this post

Print Friendly