Sharp start het nieuwe jaar veelbelovend. Zes van haar zwart-wit MFP´s zijn door BERTL® Inc, het vooraanstaand testorgaan voor multifunctionele printers, onderscheiden als beste aanbod binnen de industrie van 2009. Het bedrijf onderscheidt Sharp met twee awards: ‘Best Value for Price for Small Office Mono Series’ en ‘Best Digital Imaging A3 Mono MFP Range’.

Houten, 19 januari 2010 – Elk jaar publiceert BERTL gedetailleerde verslagen van honderden printers, multifunctionals en andere kantoormachines. Slechts een klein aantal van deze komt in aanmerking voor een BERTL´s Best Award. “Dit is een geweldige start van het nieuwe jaar!,” zegt Wilbert Hendriks, Manager Product Marketing Business Electronics van Sharp Electronics Benelux. “In 2009 is Sharp ook al meerdere malen onderscheiden en we zijn bijzonder blij met deze erkenning van BERTL omdat hun analysten verder kijken dan kenmerken en specificaties. Er wordt tevens gekeken naar hoe goed het product voldoet aan de dagelijkse behoeften van de zakelijke gebruiker. En dat is de belangrijkste maatstaf”.

De onderscheiding voor ‘Best Value for Price for Small Office Mono Series’ is toegekend aan de Sharp MX-M310 en de MX-M260. Na strenge tests en vergelijkende analyses van multifunctionele systemen van alle grote merken in 2009, erkende het onderzoeksteam van BERTL het grote aantal hoogwaardige functies, zoals het touchscreen LCD-scherm van 8,1-inch, standaard papierladen van 2 x 500 vel en toonaangevende beveiligingsopties. Deze functies zijn normaliter alleen te vinden op duurdere MFP´s.

De onderscheiding voor ‘Best Digital Imaging A3 Mono MFP Range’, is toegekend aan de Sharp MX-M503, MX-M453, MX-M363 en MX-M283, met een output van 28 tot 50 pagina’s per minuut. Volgens BERTL is ‘de afdrukkwaliteit uitzonderlijk in vergelijking met concurrerende MFP´s in dezelfde klasse’. Ook roemt BERTL de energiebesparende functies, zoals de snelle opwarmtijd, snelle eerste kopietijd, dubbelzijdig afdrukken en het lage energieverbruik. Andere opvallende kenmerken die indruk maakten zijn het uitschuifbare QWERTY-toetsenbord voor eenvoudige gegevensinvoer, het touchscreen LCD-kleurenscherm en de mogelijkheid om tot 70 pagina’s per minuut in te scannen naar zeven verschillende locaties.


Rate this post

Print Friendly