Met ingang van 2010 start Nou&Off speciaal voor gemeenten een cursus over OpenDocument bestandsformaat (ODF) en OpenOffice.org. De cursus is praktijkgericht: met ervaring en begrip ontstaat een goed inzicht in en het toepassen van ODF en OpenOffice.org. Nou&Off als OpenOffice.org specialist heeft ruime ervaring met deze twee actuele onderwerpen. Via deze cursus kunnen gemeenten zorgen dat ze goed zijn toegerust voor vragen op dit beleidsgebied.

Open source en open standaarden zijn ‘hot’. Het is een veld waarin het programma OpenOffice.org een vooraanstaande rol speelt: het is open source en een uitstekende implementatie van het open document-bestandsformaat (ODF). Bovendien een belangrijke schakel op de weg naar minder afhankelijkheid van leveranciers, meer vrijheid in uw beleid. Maar waarom wordt OpenOffice.org in de ene gemeente succesvol geïmplementeerd, en loopt een ander project stuk? Wat zijn de mogelijkheden en kansen voor ieders organisatie?

De cursus is voor mensen die werken op de afdeling Automatisering/ICT van een gemeente als beleidsmedewerker, applicatie- en/of systeembeheerder, helpdeskmedewerker, of leidinggevende. Het vijfdelige programma behandelt de onderwerpen ODF, OpenOffice.org, belangrijke kenmerken verschillen met Ms-office, beheer en migratie.

Data

  • 10 en 12 februari in Arnhem
  • 22 en 24 maart in Arnhem
  • 6 en 7 april in Arnhem
  • meer data: op afspraak op locatie

De cursus wordt gegeven in Arnhem of op locatie bij gemeenten.
Meer informatie op: http://www.nouenoff.nl/oooenodfidgemeente.php


Rate this post

Print Friendly