Wageningen, Ede, 13 mei 2008 – Stoas Learning – aanbieder van stimulerende en aantrekkelijke digitale leeroplossingen – en Simac Datacollect – specialist in het automatiseren van documenten en documentstromen – introduceren gezamenlijk een complete oplossing voor het printen en scannen van toetsen.

Steeds vaker worden toetsen en enquêtes via de pc afgenomen. De aanmaak en verwerking van digitale toetsen is vele malen efficiënter dan het handwerk op papier. Echter, als grote groepen deelnemers tegelijk examen of toetsen af moeten leggen, stuit digitaal toetsen op praktische bezwaren. Door de samenwerking van Stoas Learning en Simac Datacollect kunnen nu zowel ‘digitale’ toetsen als (gedeeltelijk) ‘papieren’ toetsen volledig door de eindgebruiker worden ontwikkeld en afgenomen en het eindresultaat geautomatiseerd worden verwerkt.

Digitaal verwerken

Het digitaal samenstellen en verwerken van toetsformulieren heeft vele voordelen. De docent beschikt voor het samenstellen van de toets over een uitgebreide database met vragen die al getest zijn op hun waarde. Hij kan bovendien zonder veel extra werk verschillende versies van de toets aanmaken, zodat spieken bij de buurman niet meer mogelijk is.

Als de toets eenmaal is ingevuld wordt het nakijkwerk gedaan door Questionmark Perception. De docent kan kiezen uit verschillende rapporten en analyses om de resultaten te vergelijken. Alle leerling-gegevens en eerdere toetsresultaten, digitaal of op papier, zijn beschikbaar om zowel de voortgang van de groep als de individuele leerling te beoordelen. Aan het einde van de rit bespaart de docent veel tijd ten opzichte van de ouderwetse papieren toets, omdat hij de resultaten niet meer handmatig hoeft in te voeren in het administratief systeem.

Stoas Learning is gespecialiseerd in online toetsen. Met de software van Questionmark Perception levert Stoas complete digitale toetsoplossingen voor zowel het onderwijs als het bedrijfsleven.

Simac Datacollect is dé specialist in Nederland op het gebied van het digitaal verwerken van formulieren. Met behulp van het pakket Remark Office zorgt Simac dat aangekruiste vakjes op de toetsformulieren worden vertaald in gebruiksklare databases. Naast de benodigde software leveren Stoas en Simac de snelle en nauwkeurige Canon DR4010 documentenscanner. Simac installeert alles op locatie en geeft instructie

Meteen aan de slag

“Toetsenbord en beeldscherm zijn echter niet altijd de beste oplossing”, stelt Productmanager Kasper Spiro van Stoas Learning. “Denk bijvoorbeeld aan grote groepen leerlingen die tegelijk een toets moeten maken, of aan beoordelingen op de werkvloer. Juist voor dit soort situaties ontwikkelde Questionmark de module QM Print & Scan. Onze klanten zijn inmiddels gewend aan de efficiency van digitaal toetsen en natuurlijk willen ze juist bij grotere groepen graag gebruik maken van die voordelen.”

Instellingen en bedrijven die gebruik (willen) maken van Questionmark Perception kunnen meteen aan de slag met QM Print & Scan. Stoas Learning zorgt samen met Simac Datacollect dat dit mogelijk is. Na installatie en instructie kan de medewerker nog diezelfde dag zijn toetsen printen, scannen en digitaal verwerken .

Stoas Learning, Postbus 78, 6700 AB Wageningen.

Telefoon: 0317-472 711. Website: www.stoas.nl .

Simac Datacollect, Ampèrestraat 36, 6716 BN Ede.

Telefoon: 0318-649699. Website: www.datacollect.nl .

Over Stoas Learning

Vanuit het pand in Wageningen werken dagelijks 125 medewerkers van Stoas aan succesvolle producten en diensten die het leren, beheren en organiseren van onderwijsorganisaties versterken. Dankzij de unieke integrale aanpak zetten we aandacht voor uw mensen en organisatie op de eerste plaats. Onze oplossingen leveren we op maat, zodat ze helemaal in dienst staan van u.
Met ons onderwijshart leveren en implementeren we krachtige onderwijsinformatie systemen en veelzijdige e-Learningtoepassingen. Stoas is hét kenniscentrum op het gebied van techniek én didactiek. We verzorgen de installatie, implementatie, ondersteuning en integratie.
Ook voor het bedrijfsleven en de overheid heeft Stoas diverse effectieve e-Learningtoepassingen.

In formulevorm: uw kennis en ervaring + onze expertise en creativiteit = aantrekkelijke producten!

Over Simac Datacollect

Simac Datacollect, onderdeel van het aan de Euronext genoteerde Simac Techniek NV, is gespecialiseerd in het automatiseren van documenten en documentstromen (documenten in de breedste zin van het woord). Aan de ene kant betreft dat de traditionele insteek: door middel van scannen het papieren document omzetten naar digitale informatie. Aan de andere kant zijn we in staat om bestaande papieren formulieren en documenten beschikbaar te maken via een web browser en/of portal zodat er geen papier meer aan te pas komt. Het dienstenaanbod varieert van relatief eenvoudige standaardoplossingen tot en met complexe maatwerkoplossingen.

Simac Techniek NV, sinds 1986 genoteerd aan de beurs in Amsterdam, is als technologiebedrijf actief in de Benelux en Midden-Europa. De kernactiviteiten zijn systeemintegratie, dienstverlening en ontwikkeling met betrekking tot ICT-infrastructuren, ICT-applicaties en industriële elektronica & automatisering. Het aantal medewerkers binnen de kernactiviteiten bedraagt ruim 800

Rate this post

Print Friendly